Atunci cand trebuie sa ajungi departe de casa, unul din cele mai importante lucruri la care te gandesti este transportul. Fie ca pleci in concediu intr-o tara indepartata, fie ca petreci un weekend intr-un city break in Europa, fie ca te deplasezi in scopuri de business, mijlocul (sau mijloacele) de transport joaca un rol incredibil de important. Si nu ne referim aici doar la modalitatea de a ajunge sau a pleca dintr-un anumit loc ci si solutiile pe care le alegem pentru a ne deplasa de-a lungul zilei, intre diversele locuri unde trebuie sau vrem sa fim.

Pentru ca toti am fost dezamagiti (si nu de putine ori) de transportul in comun, de taxi-uri sau chiar si de prieteni ori cunostiinte pe care ne-am bazat pentru a ne duce dintr-un loc in altul, ne-am invatat lectia. Si noi, romanii, alegem tot mai frecvent sa inchiriem o masina. In Bucuresti, Ascar, de exemplu, pune spre dispozitia turistilor, vizitatorilor sau oricaror persoane interesate, masini de inchiriat. In functie de buget, nevoi si preferinte, poti gasi autoturismul potrivit.

Asadar, primele cinci motive ce ne-au venit in minte pentru inchirerea unei masini sunt:

 • Simplitatea alegerii masinii
 • Eficienta cu care inchei contractul si preiei masina
 • Diversitatea modelelor de masini
 • Confortul sporit (fata de mijloacele de transport in comun)
 • Pretul corect

Si pentru ca traim totusi in anul 2017, nu este necesar sa mai faci cautarile intr-o brosura sau targuindu-te telefonic, nestiind cu ce masina te vei alege. Ci totul e online – de la specificatiile masinii pana la imagini, preturi, termeni si conditii de utilizare.

In ultimele noastre doua concedii de vara am procedat asa (in Grecia si Cipru). De asemenea, in Monaco am ales tot o masina de inchiriat. Singura problema a fost cu sistemul de navigatie, care nu a fost actualizat corect – totusi, ne-am ajutat de Google Maps, pe telefon. Voi ce experiente ati avut in inchirierea unei masini? Ce sfaturi le dati cititorilor nostri? Lasati un comentariu in spatiul de mai jos!

foto: plus.google.com

Cinci motive pentru a inchiria o masina in calatoriile tale (P)

One thought on “Cinci motive pentru a inchiria o masina in calatoriile tale (P)

 • July 7, 2017 at 10:35
  Permalink

  Sunt si situatii cand iti construiesti intregul program al unui concediu pe ce poti face cu o masina care te poarta mii de km si iti serveste si de adapost… 🙂

  Ne aflam in pragul unui tur auto de 5,000+ km. , din care vreo 4.000 sunt off road prin locuri unde numai o masina (echipata adecvat terenului) te poate purta. Intreaga calatorie si in cateva situatii sansele de supravietuire depind de fiabilitatea. acestei masini inchiriate… 🙂

  Vom petrece 20 de zile 24/7 in aceasta masina intr-un fel de vacanta in miscare continua pe care o recomandam celor insetati de drumuri fara sfarsit.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *