Cateva dintre atractiile Coastei de Azur

La inceput de noiembrie ne-am pornit spre Nice, in sudul Frantei, pentru un weekend prelungit. Am luat avionul din Budapesta si in aproximativ trei ore am ajuns in aeroportul din Nice. Destinatia…Riviera Marriott Hôtel La Porte de Monaco.

O dimineata de noiembrie in Monaco
O dimineata de noiembrie in Monaco

Privelistea din camere era superba si chiar si pescarusii ne urau (parca) buna dimineata!

Pescarusii de la etajul 6

Chiar daca am ajuns in 11 noiembrie, am avut parte de o vreme incredibil de calda si frumoasa (poate specifica Coastei de Azur) asa ca am profitat la maxim.

Prima zi: Cannes, Saint-Tropez si Nice

Am batut Cannes la picior, am vizitat Saint Tropez (1,5 ore pana aici, pe un drum foarte pitoresc). Am incercat sa vedem si cetatea dar era inchisa publicului – si deodata cu vantul puternic ne-am lasat si noi impinsi inapoi spre Nice, unde si am vizitat centrul orasului, impanzit de restaurante mici si cochete – multa lume, o agitatie placuta. Meniu de seara: pizza, intr-un restaurant italian – how ironic!

Apus in Saint Tropez (drumul spre citadela)
Apus in Saint-Tropez (drumul spre citadela)
Pe strazile din Saint-Tropez
Pe strazile din Saint-Tropez

A doua zi: Schimbarea garzii, Catedrala, Muzeul Oceanografic si Portul din Monaco

De la hotel am urcat per pedes (o multime de trepte) pana la Palatul Princiar din Monaco. Schimbarea garzii are loc in fiecare zi  la ora 11:50. Am auzit pe unii din turisti spunand ca “Deh, nu se compara cu schimbarea garzii din Anglia”. Asa o fi? 🙂

Drumul spre Palatului Printului te duce pe aici
Drumul spre Palatului Printului te duce pe aici

Apoi am vizitat Catedrala dedicata Sfantului Nicolae, cu un exterior impunator dar cu un interior simplu.

Catedrala din Monaco
Catedrala din Monaco
Interiorul catedralei Sfantului Nicolae
Interiorul catedralei Sfantului Nicolae

La o aruncatura de bat, dai si de Muzeul Oceanografic. Aaa, ca sa ajungi aici aveai doua optiuni – fie pe un drum simplu, fie printr-o gradina exotica. La intoarcere ne-am oprit in gradina unde am luat si pranzul (in apropiere sunt mai multe terase). Privelistea …

Priveliste...printre cactusi
Priveliste…printre cactusi
In interiorul Muzeului Oceanografic
In interiorul Muzeului Oceanografic
In Monte Carlo, Hagi a primit Golden Foot, un trofeu echivalent cu intrarea în Hall of Fame-ul fotbalului - apoi si-a imprimat talpa piciorului pe Promenada Campionilor. Dovada chiar aici!
In Monte Carlo, Hagi a primit Golden Foot, un trofeu echivalent cu intrarea în Hall of Fame-ul fotbalului – apoi si-a imprimat talpa piciorului pe Promenada Campionilor. Dovada chiar aici!

Micile creaturi marine din apele muzeului oceanografic (<- VEZI VIDEO)

Ziua s-a incheiat cu o plimbare in portul din Monaco (in incercarea de a gasi o cale scurta spre oras, am facut un ocol – de-a lungul muzeului si a ruinelor).

O cladire obisnuita, in Monaco
O cladire obisnuita, in Monaco
Portul din Monaco
Portul din Monaco
Cazinoul din Monaco dupa lasarea serii
Cazinoul din Monaco dupa lasarea serii

In concluzie, nu ne-a parut deloc rau ca am vizitat Monaco! Privelistea, atmosfera si vremea ne-au facut sa ne simtim foarte bine (in afara de preturile foarte ridicate, nu avem de ce sa ne plangem). Voi ati vizitat Monaco sau Coasta de Azur? Ce alte atractii merita vizitate? Lasati un comentariu in spatiul de mai jos!

City-break de …toamna, in Monaco

4 thoughts on “City-break de …toamna, in Monaco

  • February 6, 2017 at 23:36
    Permalink

    Foarte frumoasa Coasta de Azur. Am vizitat-o de 5 ori, si o sa ma intorc ori de cate ori o sa am ocazia. Monaco un oras ca si un hotel :), Nice are o faleza deosebita si al treilea aeroport ca marime din Europa, iar Cannes un oras deosebit datorita vestitului festival de film care se desfasoara anual aici. Eu am mai vizitat si Sanremo si Imperia (capitala zonei, in partea italiana)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *